Svenska English Deutch Polish

Fiske

Boka båt, fiskekort och boende direkt här under respektive hus. 

Sjöarna Åsunden, Järnlunden, Ämmern och Drögen  finns i kommunen Kinda. boendeOmrådet präglas av ett  ett rikt djurliv och naturen

är omväxlande. Skogen har ett överflöd av vilda djur och vi har under sensommaren och hösten möjligheter att plocka svamp, bär och mycket mer. Här kan du se du att se rovfåglar, älgar, rådjur, rävar, etc. Det finns cykelvägar, djupa skogar och stora sjöar, med stor fisk att upptäcka. Området äger en mångfald av naturtyper som gör detta sjötäta landskap till en rik och mångfacetterad upplevelse.

Genom att låta oss på Rimpact AB hjälpa dig arrangera ditt fiske äventyr följer du vår "Catch and release"princip vilket innäbär att du tar ansvar för vår svenska miljö och natur genom att använda våra fyrtaktsmotorer Du får professionell hjälp med djupkartor och ekolod, Vi står till tjänst med högkvalitativa båtar, sjöar, boende och personlig service under ditt besök. Om du förlorar redskap eller annan utrustning, kan vi erbjuda nytt från vår butik.

                                               Center

mapNågra fakta om sjöarna Åsunden, Ämmern & Järnlunden

  Den norra delen av Åsunden är en fantastisk plats för vårfiske med exempelvis Jigg. I vikarna gömmer sig stora gäddor i undervattensängarna, runt öar och vid stora stenblock. Det är också en mycket bra sjö för trollingfiske då sjön är så djup som 30-50 m i de södra delarna. Vid fiske med mindre beten är det fullt möjligt att fiska abborre och ibland gös. Åsunden ansluter till Ämmern via en en kanal.

 Ämmern i sin tur är inte djupare än 10 meter och passar därför bra till klassisk Spinfiske, men även trollingfiskeentusiaster kan räkna med bra möjligheter till riklig fångst. Ämmern har många vikar, sluttningar, öar och stora stenar. Ämmern erbjuder i stort samma fiskesorter som Åsunden. Den har backar och platta områden med hård botten på  5-6 m djup. Sjöns vatten är kända för sin goda tillgång på gös och  perfekt sjö för att testa ”fast-fall” metoden. Den fungerar bra för Gös och Abborre. Vi tillhandahåller bra Hotspots kartor till vårar kunder.

 Sjön JärnlundenPiotr happy. big pike

 är en mycket intressant sjö. Djupa, branta backarna runt öarna i mitten av sjön kan ge den tålmodige fiskaren goda resultat med fångst av gös och abborr fiske. Växtligheten i vikarna är hem för många gäddor, som bara väntar på det rätta betet. Det relativt stora djupet brukar ger trollingfiske efter gädda och gös bra utdelning.

 Rekommenderade fiskemetoder

 För gäddfiske vid sjöns sluttningar rekommenderar vi en ca 15-25cm wobbler samt jigg på ca 10-40g beroende på djup, och på vårkanten på djup ner till 4 meter en 20-30cm gäddimitation för att få fantastiska resultat. Bra färg på betet under våren är kraftigt orange. En bra metod är också att locka gäddan ur vassen med skeddrag på linan. Ett annat mycket effektivt sätt är trolling i slutet av våren och under hösten. Där rekommenderar vi främst 20-30 cm wobblers samt även vertikaljggar i samma storlek. Bra trollingdjup är oftast mellan 3-10 meter.

 Vi kan rekomendra fisket i dessa tre sjöar hela året! På våren strax efter att fisken lekt undersöker de dem grunda delarna av sjön så fiskaren bör då inrikta sig på de många vasstäckta vikarna. Senare under våren förflyttar sig fisken längre ut mot sluttningarna men finns även kvar i det grunda vattnet. Under sommarmånaderna rekomendrar vi trollingfiske, även nattetid. Annars är hösten är den bästa tiden för pimpel och trollingfiske.

Den största fördelen med dessa tre fiskesjöar är dess mångfald av arter och av bottenstruktur. I dessa vatten behöver du inte bli uttråkad!

Rimpact erbjuder dig kvalitativa fiskemöjligheter i några av Sveriges bästa sjöar för Gädda, Gös och Aborre. Vår fiskesjöar är riktigt bra och för att kvalitetsäkra låter vi utföra testfiske i dem minst en gång per år. Hittills Alltid med fullgott resultat. 

Båtar och kringutrustning

nBåtar och utrustning anpassade för resp sportfiskares och sjöns behov, olika storlekar mm. Vi erbjuder mobilitet och möjlighet till olika sjöar och metoder enligt Ert önskemål. Vi tillhandahåller kartor, ankare, linor, etc. samt extrautrustning som efterfrågas i form av ekolod och annan utrustning. All vår utrustning inkl båtar är av absolut högsta kvalitet.

Våra båtar är helt nya Theri Nordic 6020. Terhi Nordic 6020 byggdes med tanke på fritidsfiske, men har tack vare höga fribord och maximal bärighet också blivit hela familjens önskebåt. Flera låsbara förvaringsutrymmen, självlänsande fiskesump och öppna väldisponerade ytor ger plats för allt. Med sina många utrustningsmöjligheter kan båten förvandlas efter behov. Önskar du fiska i annan sjö hyr vi även ut trailer ihop med båten. 

Allt vårt fiske ska bedrivas enligt catch and release principen, dvs vi släpper tillbaka all fångad fisk, undantag om den är för skadad för att släppas tillbaka. En och annan matfisk i lämplig storlek är dock tillåten att ta upp.

Mer information om sjöarna i närområdet.

Juttern

Vårt grundligt genomförda testfiske visar på utmärkt Gösfiske här!

Drögen

Mystiska sjön Drogen med sina många vikar, steniga sluttningar, öar och ett djup på över 30 meter där stora gäddor och abborrar vänta för den tålmodige sportfiskaren. 

Storsjön

Ett mecka för gösfiskaren. Erfarna fiskare kan fånga upp mot 50 fisk varje dag, inklusive stor abborre och gädda!

Åsunden och Järnlunden

Sjön Åsunden är indelad i sydlig och nordlig del där den nordliga delen är grundare och den södra  delen har mycket djupare vatten. Åsunden förbinds med via en kanal med Ämmern som består av sluttningar, stenar, öar , vass och undervattens ängar. De sistnämnda är hem för både gädda gös och abborre. Genom Kinda kanal kan man även  nå sjön Järnlunden samt Lilla och Stora Rängen. Dessa sjöar erbjuder också goda möjligheter att fånga gädda, abborre och gös.

Bra boende i kombination med fisket!

Våra boenden är Sjönära av hög kvalité. Vi har ett stort urval boenden för att bäst passa era olika behov och plånböcker. För den kräsne storfiskaren har vi vårt flaggskep Ekeborg tillgängligt. Ett hus byggt 2003 med utsikt över Åsunden och närhet till brygga samt stort soldäck med badtunna och grill. Detta är ett hus för hela kompisgänget eller varför inte ta med familjen. Huset rymmer 11 personer och är väldisponerat och rymligt. Eller varför inte spendera fiskesemestern i Appelkullen, ett större torp med alla bekvämligheter i form av tv, badrum, välutrustat kök och en enastående placering mitt i det öppna landskapet med utsikt ner mot sjön drögen.

Se nedan våra rekomenerade hus för sportfiskare.

Björnhultet

Ekvik

Ekeborg

Appelkullen

PålehultFiskepaket -  Åsunden, Järnlunden och Ämmern

Fiskepaket - Åsunden, Järnlunden och Ämmern

Boka din fiskesemester idag. Vi har fortfarande lediga veckor i höst! Fisket vi erbjuder i bla Åsunden, Ämmern och Järnlun... Läs mer
Fiskepaket - Drögen

Fiskepaket - Drögen

Boka din fiskeresa redan idag. Här bokar du boende båt, motor, och tillbehör. För fiske i Drögen rekomenderar vi husen Ap... Läs mer


 
$('#dialog_link, ul#icons li').hover( function() { $(this).addClass('ui-state-hover'); }, function() { $(this).removeClass('ui-state-hover'); } ); });