Svenska English Deutch Polish

Juttern

Sjön Juttern är en av våra nya sjöar vi erbjuder våra fiskare. Vårt grundligt genomförda testfiske visar på utmärkt Gösfiske. För den erfarne sportfiskaren finns stora möjligheter till att fiska rikliga mängder Gös dagligen. Mindre jiggar är effektiva för abborrfiske. Använd alltid Ståltafs eftersom det ibland sitter en gädda på slutet av linan. Det var i Juttern som Johan Igheimer i november fick en stor gädda på 121 cm. Jutterns djup är upp till 30 m och sjön passar därför bra till trollingfiske. 

/easye/img/bilder/c27__20120814__092924.jpg

Eftersom Jutterns botten består av sluttningar ner mot djupen är det det en perfekt sjö för att testa ”fast-fall” metoden. Den fungerar bra för Gös och Abborre.  Ett två meter långt spö med på sänke på 40g och en ”hi-visible” flätlina på mellen 0,15-0,20mm samt tunga jiggar på ca 8-12 cm kan ge otroliga resultat för ditt Gösfiske. En mycket populär metod är även vertikalfiske med spö. För Gösspinning mot sluttningarna rekommenderar vi vertikaljiggar i gummi på ca 15-25cm, på jigg med vikt på mellan 10-40g beroende på djup.Rekomenderade fiskemetoder

På vårkanten i grunt vatten ner till 4m kan man med en gäddimitiation på ca20-30cm få fantastiska resultat. Ett annat mycket effektivt sätt är trolling i slutet av våren  och under hösten. Där rekommenderar vi främst 20-30 cm wobblers samt även vertikaljggar i samma storlek. Bra trollingdjup är oftast mellan 3-10 meter. 

Boende

Kolla även på våra boenden för en komplett fiskeresa.

Båtar

Vår standardflotte består av över 10 st säkra, bekväma och nya plastbåtar, Terhi 4,6 med självdränerande skrov. Dessa båtar är utrustade med mycket bensinsnåla 25hk 4-takts motorer. Samt en stor Aluminiumbåt med motor på 50hk. Varje båt är utrustad med flytvästar, åror, 25 meter flytande lina med ankare, spögrepp och utrustning/verktyg för att släppa fisken. På varje båt finns ett särskilt måttband för att kunna mäta upp sin fångst. Vi kan också förse våra fisketurister med aktuella sjökort med information om hotspots!

 

 

 
$('#dialog_link, ul#icons li').hover( function() { $(this).addClass('ui-state-hover'); }, function() { $(this).removeClass('ui-state-hover'); } ); });