Svenska English Deutch Polish

Storsjön

För den entusiastiske gösfiskaren är Storsjön något speciellt. Den erfarne sportfiskaren kan räkna med att rovdjursfiskarna hugger på kroken. Storsjön är  rikligt bebodd av abborre som kan bli så stora som över 50 cm! Du bör alltid använda ståltafs då det ibland hugger en mycket stora  gäddor på din jigg eller wobbler.

/easye/img/bilder/c27__20120814__095253.jpg

Eftersom Storsjöns botten består hård lera är det det en perfekt sjö för att testa ”fast-fall” metoden. Den fungerar bra för Gös och Abborre.  Ett två meter långt spö med på sänke på 40g och en ”hi-visible” flätlina på mellen 0,15-0,20mm samt tunga jiggar på ca 8-12 cm kan ge otroliga resultat för ditt Gösfiske.Rekommenderade fiskemetoder

En mycket populär metod är även vertikalfiske med spö. För Gösspinning mot sluttningarna rekommenderar vi vertikaljiggar i gummi på ca 15-25cm, och jigg med vikt på mellan 10-40g beroende på djup. På vårkanten i grunt vatten ner till 4m kan man med en gäddimitiation på ca20-30cm få fantastiska resultat. Ett annat mycket effektivt sätt är trolling i slutet av våren  och under hösten. Där rekommenderar vi främst 20-30 cm wobblers samt även vertikaljggar i samma storlek. Bra trollingdjup är oftast mellan 3-10 meter.

Boende

Kolla även på våra boenden för en komplett fiskeresa.

Boats

Vår standardflotte består av över 10 st säkra, bekväma och nya plastbåtar, Terhi 4,6 med självdränerande skrov. Dessa båtar är utrustade med mycket bensinsnåla 25hk 4-takts motorer. Samt en stor Aluminiumbåt med motor på 50hk. Varje båt är utrustad med flytvästar, åror, 25 meter flytande lina med ankare, spögrepp och utrustning/verktyg för att släppa fisken. På varje båt finns ett särskilt måttband för att kunna mäta upp sin fångst. Vi kan också förse våra fisketurister med aktuella sjökort med information om hotspots!

 
$('#dialog_link, ul#icons li').hover( function() { $(this).addClass('ui-state-hover'); }, function() { $(this).removeClass('ui-state-hover'); } ); });